VA vagy? Akkor figyelj az alábbiakra!

2018.07.10

Egy másik blogbejegyzésemben arról írtam, hogy mire van szükséged, hogy Virtuális Asszisztens legyél.

Mivel mostanában úgy vettem észre, hogy a vállalkozók nem igazán tudják kit keresnek, mikor segítségre van szükségük, az alábbiakra szeretném felhívni a figyelmed, ha elfogadsz egy ajánlatot.

Függetlenül attól, hogy virtuális asszisztensként, mi a fő tevékenységi köröd, kezeld fenntartással azokat az a vállalkozói ajánlatokat, melyekben a következő elvárások vannak:

  • munkaidőre vonatkozó /részmunkaidő, rugalmas időbeosztású/
  • önéletrajz
  • bérigény
  • irodában történő munkavégzés /mindegy hány órában/

Egyetlen megrendelő sem kérheti ezt Tőled, mivel nem munkavállaló vagy, hanem vállalkozó, mint a megrendelő, azaz üzleti partner!

Ha a megrendelőnek arra van szüksége, hogy az irodában dolgozz, akkor neki nem virtuális asszisztensre van szüksége, hanem egy hagyományos, munkavállaló asszisztensre. Te nem az vagy!

Ha elvállalsz egy ilyen megrendelést, azon kívül, hogy nem virtuális asszisztenciát végzel,  a saját vállalkozásod kockáztatod vele. Mivel, ha bemész az irodába dolgozni, az már rendes munkavállalásnak számít, és fennáll a lehetősége, ha kapsz egy ellenőrzést, hogy átminősítik a tevékenységed. Ráadásul arra is számíthatsz a megrendelővel együtt, hogy azt fogják feltételezni, hogy így akartok kibújni a munkáltatói járulék fizetése alól!

A VA tevékenysége a saját irodájában történik, nem a megrendelő irodájában, az Internet segítségével, elvégre azért van benne a nevében, hogy "virtuális". Nem a megrendelő dönti el, hogy oszd be a munkád az irodában! Bérigényt sem kell megadjál, mivel a VA árajánlatot ad, önéletrajzra sincs szükség, mivel van referencia, bemutatkozó weboldal, facebook csoport, ahonnan megismerhetik tevékenységed.

Egy szóval, a megrendelő nem a főnököd, munkáltatód, hanem az üzleti partnered!

További infó a VA tevékenységéről:

https://www.facebook.com/groups/asszisztencia/

https://www.facebook.com/virtualisasszisztens/

https://www.irodavezetes.hu/blog/