Még nem vagy virtuális asszisztens, de szeretnél az lenni?

2018.07.02

Mielőtt belevágnál, az alábbiakra kell figyelned.

Sokan azt hiszik, hogy az adminisztráció nem nagy dolog, bárki meg tudja csinálni. Lehet, de mindenhez értened kell. Ezt a munkát szívvel-lélekkel kell csinálni, csak úgy leszel sikeres! Nem elég, ha gépelni tudsz, fontos a jó szervezőkészség, kreativitás, elszántság, kitartás.

A gépelésen kívül rengeteg más dologgal is megkereshetnek, amit szintén el kell tudni végezni. Engem már kerestek meg olyan megrendeléssel, ami eszembe sem jutott volna, hogy egy virtuális asszisztens feladata lenne. De rögtön tudtam, hogy meg tudom csinálni, ráadásul megláttam benne az új lehetőséget.

A fontos, hogy mindig néz utána mindennek, nyitott szemmel ülj le a gép elé, mindegyik nap hoz valami újat. Még nem volt olyan napom, hogy ne kaptam volna valamilyen új információt, aminek ne láttam volna a hasznát, amikor nem is gondoltam volna.

Tehát fontos, hogy mindig tanulj! Még akkor is, amikor épp dolgozol. Ha elvállalsz egy munkát, mindig fejezd be időben! Nem jöhet közbe semmi, olyan nincs, hogy nem tudod befejezni, akkorra, amikorra ígérted! Ellenkező esetben elveszted az ügyfeleidet, és a hiteled! A kitartás, és pozitív hozzáállás nagyon fontos! Nem szabad feladni, ha úgy érzed, hogy nem mennek úgy a dolgok, ahogy szeretnéd. Inkább arra törekedj, hogy utánanézz, hogy min tudnál változtatni!

És végül, de nem utolsó sorban, ne főállásban kezdj el dolgozni, mint virtuális asszisztens. Időbe telik, amíg kialakul az ügyfélköröd, amíg megismernek, és annyi megrendelésed lesz, hogy meg tudj élni belőle.

https://www.facebook.com/groups/asszisztencia/

https://www.irodavezetes.hu/blog/